TüdőKlub.hu - Tüdőbetegek hír és közösségi portálja

Egyesületi hírek, események

Bár öt magyarból három tudja, hogy a betegség halálos kimenetelű is lehet, mindössze 5%-uk tervezi a védőoltás beadatását. A Légúti Betegek Országos Egyesülete (LEBE) a Tüdőgyulladás Világnapja alkalmából a betegségben elhunyt magyar hírességek szobrainál tartott közterületi akcióval hívta fel a figyelmet arra, hogy az egyébként védőoltással könnyedén megelőzhető fertőző betegség a mai napig a tíz vezető halálok egyike maradt.

Kategória: Egyesületi hírek, események
Írta: hétfő, 14 november 2016 15:01

Biztosan láttál már olyan kampányokat, ahol rózsaszín vagy fehér szalag jelent meg valakinek a fotója mellett a Facebookon. Ez is egy ilyen kampány, csak épp a tüdőgyulladás kapcsán.

Kategória: Egyesületi hírek, események
Írta: csütörtök, 12 november 2015 02:45

A Dohányzásmentes Világnapot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és partnerei minden év május 31-én megrendezik. A Világnapon a dohányzás egészségügyi hatásaira hívják fel a figyelmet és számos, a leszokást népszerűsítő programmal szólítják meg a dohányosokat.

Kategória: Egyesületi hírek, események
Írta: vasárnap, 31 máj. 2015 12:02

A nemzetközi "Ne gyújts rá"- mozgalom világnapját minden év november harmadik csütörtökén tartják, melynek célja, hogy legyen az évben egy olyan nap, amikor a dohányosok nem gyújtanak rá, és a társadalom figyelme ráirányul a dohányzás és a passzív dohányzás veszélyeire.

Kategória: Egyesületi hírek, események
Írta: szerda, 19 november 2014 16:38

Minden év május 31-én az Egészségügyi Világszervezet a Dohányzásmentes Világnap segítségével kívánja felhívni a figyelmet a dohányzás miatt bekövetkező egészségügyi és gazdasági károk jelentőségére. A Világnap lehetőséget teremt a dohányzás visszaszorítását elősegítő beavatkozások szorgalmazására. Miért fontos mindez? A dohányzás évente közel 6 millió ember haláláért felelős, ebből a 6 millióból 600 000-en a passzív dohányzás miatt vesztik életüket. Beavatkozás hiányában 2030-ra a dohányzás éves szinten több mint 8 millió ember halálát fogja követelni. Ezeknek az elkerülhető halálozásoknak több mint 80%-a az alacsony-, illetve közepes jövedelmű országokat érinti. A dohányzás világszerte a leginkább megelőzhető haláloknak számít, amely évente a felnőttkori halálozások 10%-áért felelős.

Kategória: Egyesületi hírek, események
Írta: vasárnap, 01 június 2014 18:09

A 2014. évi Dohányzásmentes Világnap alkalmából a WHO felhívja a kormányok figyelmét arra, hogy a dohánytermékek adójának az emelése a leghatékonyabb eszköz a dohányzás visszaszorítása érdekében.

Kategória: Egyesületi hírek, események
Írta: péntek, 30 máj. 2014 09:15

© 2012 TüdőKlub.hu | Developed by SelfMed.Pro | Minden jog fenntartva!

Top Desktop version