TüdőKlub.hu - Tüdőbetegek hír és közösségi portálja

Sajtómegjelenések

Dohányzásmentes Világnap – 2018. május 31.

A dohányfüst károsítja a szívét - válassza az egészséget, a dohányzás helyett!
(Tobacco breaks hearts - choose health not tobacco)

Minden év május 31-én a WHO és partnerei a Dohányzásmentes Világnap (WNTD) segítségével kívánják felhívni a figyelmet a dohányzás okozta egészségi és egyéb kockázatokra, valamint a dohánytermékek fogyasztásának visszaszorítását elősegítő beavatkozások szorgalmazására.

Kategória: Sajtómegjelenések
Írta: csütörtök, 31 máj. 2018 06:59

Az influenza önmagában is veszélyes kór, de több más betegség „előszobája” lehet, melyek a vírus által legyengített szervezetet könnyebben támadják meg. A Légúti Betegek Országos Egyesülete az influenzajárvány kapcsán a gyakran felülfertőzést okozó bakteriális tüdőgyulladás veszélyeire és megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Kategória: Sajtómegjelenések
Írta: csütörtök, 22 február 2018 12:45

A sókezelést nyújtó hazai szolgáltatók mintegy felénél nem lehet pontosan tudni, hogy milyen sót használ, és mindössze tizedük alkalmazza a leghatékonyabb megoldást jelentő, kockázatmentes, nagytisztaságú orvosi sót. A terület jelenlegi szabályozatlansága a nem megfelelő alapanyagok használata miatt komoly veszélyeket rejt a gyógyulni vágyó, légúti betegségben szenvedők számára. A Légúti Betegek Országos Egyesülete emiatt sürgeti, hogy a hatóságok kezdjenek átfogó egészségügyi vizsgálatokat.

Kategória: Sajtómegjelenések
Írta: kedd, 08 március 2016 02:22
Kategória: Sajtómegjelenések
Írta: csütörtök, 12 november 2015 12:08

A tüdőgyulladás még ma is egy életveszélyes, de védőoltással megelőzhető betegség. A legnagyobb veszélyben a kisgyermekek, az idősek és a krónikus betegek vannak.

Kategória: Sajtómegjelenések
Írta: hétfő, 11 november 2013 10:09

A Dohányzásmentes Világnap alkalmából az Európai Bizottság bejelentette a 2011-ben indított, a „Volt dohányosok megállíthatatlanok” kampány sikerét: ez idáig 380 ezren regisztráltak az iCoach programra, így megvalósulni látszik a cél, mely szerint 2013 év végéig félmillió dohányosnak kívánnak segítséget nyújtani a leszokáshoz.

Kategória: Sajtómegjelenések
Írta: szerda, 19 június 2013 16:52

© 2012 TüdőKlub.hu | Developed by SelfMed.Pro | Minden jog fenntartva!

Top Desktop version