TüdőKlub.hu - Tüdőbetegek hír és közösségi portálja

Tüdőgyulladás

A tüdőgyulladás (pneumonia) a tüdőszövet a gyulladása.

Bővebben: Mi a tüdőgyulladás?

November 12-e a Tüdőgyulladás Világnapja. Ezen a napon számos szervezet igyekszik felhívni a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyeket ez a légúti fertőző betegség okoz gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt, illetve arra, hogy a tüdőgyulladások egy része megelőzhető. A tüdőgyulladás kapcsán felmerülő éves kiadások Európában 100 Debrecen méretű város teljes éves költségvetését teszik ki.

Kategória: Tüdőgyulladás
Írta: szerda, 12 november 2014 11:10

A kötelező oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg; a hatályos rendelet a Magyar Közlöny idei 46. számában jelent meg.

Kategória: Tüdőgyulladás
Írta: hétfő, 31 március 2014 19:12

Három település, köztük a főváros levegőjét is veszélyesnek minősítette az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) kedden a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt.

Kategória: Tüdőgyulladás
Írta: kedd, 28 január 2014 16:16

Egy amerikai férfit súlyos szaxofontüdővel diagnosztizáltak. A furcsa elnevezés azért találó, mert a leggyakrabban szaxofonisták, klarinétosok és más fúvós hangszereken játszó zenészek kapják el a betegséget.

Kategória: Tüdőgyulladás
Írta: szerda, 13 november 2013 09:40

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik! Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek – rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés – is jelezhetik a betegséget – írja a Budai Tüdőközpont.

Kategória: Tüdőgyulladás
Írta: kedd, 26 február 2013 10:25

Tüdőgyulladással kórházban kezelt páciensek bevonásával készült tanulmányukban kanadai kutatók úgy találták, hogy az elhízottak nagyobb valószínűséggel élték túl a betegséget, mint a normál testsúlyú emberek.

Kategória: Tüdőgyulladás
Írta: hétfő, 12 november 2012 10:28
Címkék:

© 2012 TüdőKlub.hu | Developed by SelfMed.Pro | Minden jog fenntartva!

Top Desktop version