TüdőKlub.hu - Tüdőbetegek hír és közösségi portálja

Dohányzás

A dohányzás dohánycserjéből (Nicotiana tabacum) készített termékek füstjének elszívását jelenti. Ez leggyakrabban cigaretta, pipa vagy szivar formájában fordul elő. A dohánynak rendkívül magas a nikotintartalma. A nikotin egy nagyon erős méreg, amely a számos egyéb anyaggal együtt rövid távon nagyon sok betegséget, hosszabb távon pedig halált okoz. A dohányzás 10–15–20 évvel megrövidíti az életet.

Bővebben: Dohányzás, leszokás

Feladata lesz többek között, hogy javaslatot tegyen a hazai hatósági eljárások hatékonyságának javítására.

Kategória: Dohányzás
Írta: csütörtök, 16 augusztus 2018 07:52

Ha erre a zöldes-barnás színre festik a cigis dobozokat, akkor az ausztrál kormány reményei szerint, több ember fog lemondani a dohányzásról - írja a hvg.hu.

Kategória: Dohányzás
Írta: hétfő, 14 máj. 2018 14:31

Egy doboz cigarettát nem adhatnak el 13 dollárnál - napi árfolyamon 3300 forintnál - kevesebbért a New York-i kereskedők a városvezetés új, a dohányzás visszaszorítását célzó rendelete értelmében.

Kategória: Dohányzás
Írta: kedd, 29 augusztus 2017 14:53

Megjelent az első egységes csomagolású cigaretta a dohányboltokban Magyarországon - közölte Demjén Tibor, a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Dohányzás Fókuszpont vezetője az MTI-vel.

Kategória: Dohányzás
Írta: vasárnap, 23 július 2017 18:20

Csökkent a dohányzás a fiatalok és a felnőttek körében egyaránt az elmúlt években - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Sneider Tamás képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.    

A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás - figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a Lancet brit orvosi folyóirat aktuális számában jelent meg.

Kategória: Dohányzás
Írta: péntek, 07 április 2017 04:47

© 2012 TüdőKlub.hu | Developed by SelfMed.Pro | Minden jog fenntartva!

Top Desktop version